Anunţul premierului Ciolacu despre vaccinarea obligatorie: Înţeleg perfect reţinerile 

Marcel Ciolacu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Premierul afirmat, vineri, la Palatul Victoria, că vaccinarea nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie, iar cei care speculează această idee caută doar să obțină capital electoral.

„Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia Covid, însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

El a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare se referă la informarea corectă a populaîiei, precizând cănimeni nu va fi vaccinat forţat.

„Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. Repet, ca să înţeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forţat. Îi mulţumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare şi îl încurajez să iasă în continuare”, a mai spus Ciolacu.

Partidul AUR a fost formațiunea care şi-a arătat susținerea unui protest organizat joi în fața Ministerului Sănătății, împotriva vaccinării obligatorii.

„În cadrul acestei manifestaţii la care au luat parte membri ai mai multor organizaţii civice, precum şi oameni simpli, am subliniat că suntem împotriva vaccinării obligatorii, atât acum, cât şi pe viitor. Protestul din faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc ca urmare a îngrijorărilor legitime exprimate în spaţiul public cu privire la Strategia Naţională de Vaccinare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: