Skip to content
Politică

Anunțul președintelui CCR: În principiu e posibil să blocăm orice candidatură

Curtea Constituțională discută vineri, de la ora 14.00, sesizarea depusă de Gheorghe Funar, unul dintre cei intrați în cursa pentru Cotroceni, privind candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu la începutul săptămânii, potrivit cărora liderul PSD ar fi fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997- 2001.

„Formulez această sesizare cu privire la încălcarea prevederilor art. 40 al. 3 din Constituţia României de către contracandidatul meu la funcţia de Preşedinte al României, Victor-Viorel Ponta, (…) având în vedere incompatibilitatea privind exercitarea unei funcţii politice şi deţinerea statutului de cadru militar (care este prevăzută de legislaţia în vigoare”, a transmis Gheorghe Funar.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat vineri că judecătorii Curţii pot bloca o candidatură, deşi nu ştie dacă „se mai poate la ora asta”. Tot acesta a mai transmis că judecătorii CCR vor decide dacă este nevoie să ceară documente în cazul sesizării depuse de Funar cu privire la candidatura lui Ponta.

„După lege, noi trebuie sa asigurăm buna asigurare a desfăşurării alegerilor pe tot teritoriul ţării. Avem competenţe multe, avem competenţe majore în problema alegerilor prezideţinale. Nu vine omul cu contestaţii la noi doar ca să se afle în treabă. Dacă nu am putea noi să soluţionam, s-ar duce la judecătorie să judece. Avem competenţe aproape nelimitate în domeniul acesta”, a precizat Augustin Zegrean.

2 comentarii la “Anunțul președintelui CCR: În principiu e posibil să blocăm orice candidatură

  1. Asa credeti ca o sa castige Lenuta Sutien ??? V-a montat Basescu , RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! .Noi poate nu avem ce sa facem dar generatiile noastre nu or sa va ierte .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *