Skip to content
Politică

Anunțul PSD de a separa secțiile de votare face valuri. Virgil Guran acuză: Vor să împiedice desfășurarea referendumului!

Deputatul liberal, Virgil Guran contestă anunțul PSD referitor la separarea secțiilor de votare pentru europarlamentare și referendum. Reprezentantul PNL a declarat, joi, pentru PSNew.ro că prin acest gest, partidul aflat la guvernare împiedică electoratul să meargă la vot, dar și organizarea referendumului pe justiție, hotărât de Iohannis în ziua alegerilor europarlamentare.

”Este clară situația, că lucrul acesta s-a hotârât pentru a împiedica desfășurarea referendumului.Cu alte cuvinte, oamenii o să spună: ”Stai,domne, mă plimb dintr-o parte, în alta, ca să votez”. Cu alte cuvinte, PSD-ul dorește să saboteze acest referendum. Ce nu înțeleg eu la PSD, până la urmă ce putea să se întâmple odată cu referendumul, să fie o prezentă mai mare la vot.

" "
" "

Ce vrea PSD-ul, vrea vot cenzitar, să voteze numai cei care sunt ai lor? Din punctul meu de vedere orice politician ar trebui să militeze pentru a veni cât mai multă lume la vot. Probabil România arată așa cum arată, pentru că mulți dintre oameni nu își exprimă votul, nu se implică social. Cred eu că dacă s-ar prezenta, cum se întâmplă în țările în care există legislație, care impun prezența la vot ca fiind obligatorie, cred eu că dacă ar fi o prezență de 80%, de 90%, eroarea în alegerea unor oameni ar mult mai mică și ar avea oameni mult mai pregătiți în funcții politice, oameni care să facă ceva pentru România”, a spus Virgil Guran.

Reacția liberalului vine în contextul în care Mircea Draghici, coordonatorul campaniei electorale a PSD a confirmat, joi, că partidul aflat la guvernarea va avea secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum. Detalii AICI.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *