Skip to content
Politică

Apa Nova, ample lucrări de reparații în nord-vestul Capitalei

youtube.com

Compania Apa Nova București (ANB) a demarat ample lucrări de reparații în nord-vestul Bucureștilor. Vedeți în cele ce urmează despre ce este vorba.

Într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul propriu, ANB precizează că aceste lucrări au fost începute în seara zilei de 19 decembrie, in vederea remedierii unei avarii importante aparute in zona de Nord – Vest a Bucureștilor, in imediata vecinatate a Statiei de Pompare Grivita, care deserveste cea mai mare parte a Sectorului 1 si partial Sectorul 6 (cartierele Giulesti si Crangasi).

Primele echipe operationale Apa Nova Bucuresti au ajuns in 15 minute de la sesizarea situatiei in centrul de comanda, cu 2 mașini de interventie și 2 autocuratitoare. Pentru a limita impactul produs de avarierea arterei magistrale de alimentare cu apa, tronsonul a fost izolat in maxim ora si jumatate ( in jurul orelor 18:25), evitandu-se astfel sistarea furnizarii serviciilor catre populatie. Lucrările de reparație propriu-zisă au demarat în ziua de 19.12.2017 la ora 20:00 și se estimeză finalizarea lor la ora 18:00 în data de 20.12.2017 (repunerea în funcțiune a tronsonului avariat) iar refacerea pavajului în cursul zilei de 21.12.2017, ora 12:00, atunci când situația va reveni practic la starea inițială, precizează reprezentanții ANB.

Din cauza debitului foarte mare al apei din zona avariata, a fost afectata temporar si circulatia rutiera in pasajul Jiului. Echipele ANB prezente la fata locului au semnalizat zona si au contactat reprezentantii Administratiei Strazilor in vederea pornirii statiei de pompare a pasajului Jiului. Deoarece artera magistrala se afla pozata la o adancime de circa 4,5 metri si intr-o zona intens circulata, acest lucru face ca reparatia sa fie una dificila, fiind necesare si lucrari pentru sprijinirea malurilor.

„Precizam ca avaria a fost cauzata de lucrari de forare pentru instalatii electrice efectuate de catre o companie de specialitate, fara acordul Apa Nova Bucuresti.

Regretam disconfortul creat si ii asiguram pe bucuresteni ca echipele noastre de interventie depun toate eforturile pentru reluarea functionarii in parametrii standard a serviciilor de alimentare cu apa”, mai transmit reprezentanții ANB.

Apa Nova București (filială Veolia) este din 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din Capitală. ANB are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *