Skip to content
Politică

Apa Nova este în stare de alertă. 12 echipaje pregătite să intervină rapid în această seară!

Apa Nova

Apa Nova este în stare de alertă. 12 echipaje pregătite să intervină rapid în această seară!

Potrivit oficialilor companiei, sistemul de canalizare al Capitalei va funcționa la capacitate maximă.

”Pe întreg parcursul zilei de astăzi a fost făcută o verificare a gurilor de scurgere pentru preluarea apelor meteorice din zona tuturor pasajelor subterane şi în zonele în care mai ştim noi că , istoric, se produc acumulări. Suntem în legătură cu Administraţia Naţională a Apelor Române şi, dacă situaţia o va impune, dânşii vor proceda la descărcarea apei care se vede la suprafaţă în râul Dâmboviţa pentru a permite ca, în cazul în care intră sub presiune colectorul casetat de sub râul Dâmboviţa, apa să fie evacuată şi prin partea superioară”, a precizat directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.


Pentru a diminua cât mai mult neplăcerile cauzate locuitorilor Capitalei, societatea a mobilizat, pe toată durata averselor, întreg personalul și a anunțat că se va acționa cu toate utilajele disponibile.

„Avem la dispoziţie la schimbul al doilea 12 echipaje cu posibilitatea de dublare a numărului de echipaje. Vorbim de echipaje în sensul echipajelor cu utilaje de mare capacitate, existând posibilitatea de dublare a numărului de echipaje cu autocurăţitoare în interval de maximum o oră, dacă situaţia o va impune”, a mai spus Epsică Chiru.

Investițiile Apa Nova în canalizare se văd iar inundațiile sunt din ce în ce mai rare.


Pentru a nu favoriza apariția inundațiilor, iată și câteva sfaturi:
· să nu folosim canalizarea pe post de coş de gunoi aruncând acolo tot felul de obiecte

· să nu deversăm în canalizare lichide foarte corozive (de exemplu zeama de murături) sau care afectează performanţa sistemului, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de epurare (de exemplu uleiuri vegetale sau industriale)

· constructorii trebuie sa acorde o atenţie sporită pentru protejarea reţelelor de canalizare în momentul executării lucrărilor de refacere a părţii carosabile

· agenţii economici racordaţi la reţeaua de canalizare, în funcţie de profilul de activitate trebuie să aibă echipată reţeaua interioară cu instalaţii de pre-epurare a apelor uzate (decantoare, separatoare de hidrocarburi şi de grăsimi).

Instalaţiile interioare de canalizare din imobile sunt racordate la reţeaua publică de canalizare printr-un racord de canalizare. Acesta asigură curgerea apei gravitaţional către reţeaua publică de canalizare. Când reţeaua publică de canalizare intră în regim de presiune, în urma unor ploi puternice, apa uzată poate inunda căminul de racord al imobilului şi instalaţia interioară de canalizare şi poate refula în casă. Pentru evitarea acestui fenomen neplăcut, recomandăm montarea unei clapete simple contra refulării pe colectorul de canalizare şi/sau montarea unei vane de închidere a accesului. Din fericire, cel puţin în Bucureşti, Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti oferă consiliere gratuită celor ce doresc să monteze corect aceste clapete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *