Apare o nouă etichetă pe produsele alimentare care va atesta proveniența mărfii

Sursa: freepik.com

Pentru a-și promova alimentele, producătorii care folosesc ingrediente locale își vor putea eticheta produsele cu DOR – De Origine România, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică.

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, Cameră Decizională, va dezbate marți un proiect de lege privind instituirea unei scheme de Certificare Voluntară „De Origine România – DOR, care a fost aprobată de Senat. Scopul, spun inițiatorii, este de a încuraja consumul de alimente locale și de a informa corect consumatorii.

„Cercetând modelul folosit de alte state pentru promovarea afacerilor locale și a intereselor economice ale producătorilor autohtoni, observăm că multe state dezvoltate din UE folosesc pe scară largă “schemele de certificare voluntară”. Spre exemplu, Germania are 107 scheme, Italia 52 și Spania 49. Pentru a veni, deopotrivă, în sprijinul consumatorilor și al producătorilor români, propunem introducerea unei scheme de certificare la care să aibă acces producătorii și procesatorii români, schemă care ar garanta că produsul alimentar este realizat pe teritoriul României și fabricat din materii prime de origine românescă”, se arată în nota de fundamentare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: