Skip to content
Sport

Apare prima reţea de trasee de alergare montană. Sport şi ecoturism în judeţul Bihor

Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD) și Clubul sportiv Xterra din Oradea au demarat un proiect care își propune proiectarea şi cartografierea a cinci trasee de alergare montană în zona munților Pădurea Craiului, scrie alerg.ro.

”Scopul acestei reţele este acela de a facilita descoperirea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului prin practicarea alergării montane, un sport care poate fi adaptat atât pentru turiştii cu experienţă, cât şi pentru începători. Pe teritoriul sitului se găsesc platouri carstice, văi adânci, o reţea densă de drumuri de pământ, macadam, poteci şi trasee, excelente pentru alergare montană”, a spus președintele CAPDD, Paul Iacobaş.

Cele cinci trasee vor avea diferite lungimi (între 12 și 42 km) și diferite grade de dificultate, fiind axate pe zona defileului Crişului Repede şi respectiv a împrejurimilor comunei Roşia.

Proiectul de amenajare a traseelor de alergare montană are un buget de 23.200 lei și prevede marcarea traseelor (marcaje în limbile română, maghiară şi engleză), crearea unei pagini web (cu toate datele necesare: lungime, dificultate, profil), fişe ale traseului, descărcabile în format digital, alături de coordonatele GPS ale acestora. De asemenea, va fi lansată o pagină de social media dedicată practicanţilor de trail running.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *