Skip to content
Politică

Apare un nou partid pe scena politică

Anul 2015 va aduce un nou partid pe scena politică românească. Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicuşor Dan, a anuntat ca va infiinta un nou partid, cel tarziu in februarie urmand sa inceapa strangerea semnaturilor.

In ianuarie 2015, cel tarziu in februarie, vom incepe sa strangem semnaturi pentru un partid politic. Sunt mai multi oameni care vor asta, sunt oameni care au fost in campania noastra din 2012, sunt oameni care au fost in diversele mitinguri de protest din 2012-2013, sunt oameni din tara care vor sa candideze in alegerile din 2016„, a declarat Nicusor Dan pentru Romania Curata.

Intrebat daca va candida din nou la functia de primar al Capitalei, Nicusor Dan a replicat: „Toti vrem sa facem un partid care sa ne ajute sa candidam nu doar ca independenti, ci si cu liste de consilieri la alegerile locale din 2016 si ulterior la parlamentare„, informează ziare.com

Legat de numele formatiunii, acesta nu a dat amanunte, afirmand ca se va stabili indata ce va fi conturata si directia. „Cu acest partid voi candida la Primarie in 2016 si voi propune o lista de consilieri”, a spus el.

In ceea ce priveste eventualele aliante cu alte partide, Nicusor Dan a fost destul de transant, spunand ca „in principiu vom candida din partea acestei structuri noi. In 2012, cand am candidat, am spus ca orice partid poate sa ma sustina, dar nu negociez cu nimeni. In 2016 probabil ca va fi o pozitie foarte asemanatoare, insa sa vedem daca nu apar alte formatiuni politice noi„, conform sursei citate.

Legat de banii pentru campanie, Nicusor Dan a spus ca vor fi folosite donatiile, la fel ca in 2012, cand s-au strans 50.000 de euro. „In 2012 oamenii au sustinut un gest simbolic – ca exista o posibilitate sa avem un primar si o lista de consilieri. Ma astept ca sa strangem mai multi bani„, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *