Apare Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice. Așa se va numi vechea UCMR, după preluarea de către Hidroelectrica

Hidroelectrica
Sursa foto: ROMANIALIBERA.RO

Hidroelectrica va aproba într-o ședință a Adunării Generale a Acționarilor din ianuarie tranzacția prin care va preșua afacerea UCM Reșița, iar unitatea va fi redenumtă Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L

“Aprobarea tranzacției și a Documentelor Tranzacției privind preluarea afacerii de la U.C.M. Reșița S.A. și împuternicirea Directoratului Hidroelectrica pentru a efectua toate demersurile necesare finalizării și semnării tuturor documentelor necesare încheierii și finalizării transferului de afacere.

Aprobarea (i) înființării de către Hidroelectrica a unei societăți cu raspundere limitată (“S.R.L.”), către care se va realiza transferul de afacere de la U.C.M. Reșița S.A., ce va avea denumirea de „Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.”, un capital social de 119.650.000 RON (urmând a fi subscris și vărsat integral de Hidroelectrica în calitate de asociat unic), și obiectul principal de activitate cod CAEN 2811- Fabricarea de motoare și turbine (cu excepția celor pentru avioane, autovehicule și motociclete) și (ii) împuternicirii Directoratului Hidroelectrica pentru a efectua toate demersurile necesare în vederea constituirii și funcționării societății nou create, inclusiv prin determinarea obiectului secundar de activitate, a membrilor organelor de conducere și a celorlalte elemente de guvernanță ale acestei societățiisi semnarea actului constitutiv al societății nou create”.

Acestea sunt cele două puncte din convocatorul AGA Hidroelectrica din data de 22 ianuarie cu referire a activele vechii Uzine de Comstrucții de Mașini Reșița, preluate de producătorul de energie electrică în aceată lună.

Hidroelectrica a anunțat la 8 decembrie semnarea unui contract-cadru în valoare de circa 67,9 milioane de lei, pentru transferul de afacere de UCMR (în insolvență) către companie, ce vizează eficientizarea activităţii de mentenanţă şi retehnologizare.

„Parafarea documentelor reprezintă încă un pas către aducerea în portofoliul companiei noastre a unei unităţi a cărei tradiţie depăşeşte 250 de ani. Knowhow-ul şi experienţa UCMR, societate care a contribuit de-a lungul timpului la echiparea a circa 80% dintre centralele Hidroelectrica, vor deschide noi oportunităţi prin integrarea cu Hidroserv. Ne dorim crearea unei societăţi cu performanţe de top, capabilă să presteze servicii nu doar pentru compania-mamă, ci să fie realmente competitivă pe pieţele de profil naţionale şi internaţionale. Considerăm că există potenţial, credem în creştere sustenabilă şi acţionăm în acest sens ca o echipă”, a declarat atunci Karoly Borbely, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL