Skip to content
Constanța

Ape menajere deversate direct în Marea Negră, în zona Cazinoului din Constanţa (VIDEO)

Apele menajere sunt deversate direct în mare, în zona Cazinoului din Constanţa

De cinci zile, Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa deversează ape menajere direct în Marea Neagră. Autorităţile spun că supravegheză totul, dar nu au rezultatele analizelor de apă.

Începând de vineri, 6 martie, RAJA deversează ape menajere în Marea Neagră, zona Cazinoului din Constanţa. Oamenii care se plimbă pe faleză spun că apa are un miros urât, în timp ce autorităţile dau asigurări că sunt stăpâne pe situaţie. Deşi au trecut aproape 5 zile, nimeni nu ştie cu exactitate ce conţin acele ape menajere deoarece probele prelevate din conducte nu sunt finalizate.

De la momentul în care producerea avariei a devenit publică, în data de 06.03.2020 şi până în prezent, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) au reacţionat prompt, au monitorizat zilnic zona şi au prelevat probe”, spune directorul ABADL, Bogdan Bola.

Conform acestuia, RAJA deversează aceste ape din cauza unei avarii produse la reţeaua de canalizare, o avarie care afectează 80 de metri de ţeavă. Deversarea se face, spune Bola, „conform avizului de gospodărire a apelor obţinut pentru această parte a sistemului de canalizare a municipiului Constanţa”.

au sudat un capac pentru a acoperi ,,,, fapta,,,,Au vopsit gardul înăuntru i ….leopardul mizerabil

Publicată de Belu Sorin pe Sâmbătă, 7 martie 2020

Luni, 9 martie, ABADL a prelevat o nouă probă de ape uzate din căminul de aport al SP Poarta 3, de unde pleacă şi conducta de descărcare de siguranţă. „Aceasta este o probă concludentă întrucât permite determinarea gradului de încărcare al apelor uzate şi nu din Marea Neagră unde se produce o diluţie. Începând cu ziua de azi vor începe să sosească rezultatele”, spune directorul Bogdan Bola, referindu-se şi la probele prelevate zilele trecute, scrie adevarul.ro.

Din cauza adâncimii la care trebuie efectuate reparaţiile (5 metri), RAJA preconizează să finalizeze reparaţiile în aproximativ 10 zile.

Menţionăm că având în vedere aportul de ape uzate de tip menajer, influenţat de consumul casnic al locuitorilor racordaţi la sistemul de canalizare aferent SP Poarta 3, descărcarea apelor din acea conductă în Marea Neagră are un caracter discontinuu. Această descărcare se realizează numai când consumul este foarte mare, implicit şi aportul de ape uzate şi nu se poate asigura vidanjarea decatorului din SP Poarta 3”, mai spune Bola.

Inspectorii A.B.A.D.L continuă să supravegheze situaţia şi vor informa publicul până la remedierea situaţiei. Şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa spun că situaţia este sub control, că aceste ape nu sunt un factor de poluare a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *