Skip to content
Politică

Ape tulburi în PNL. Lider: Orban a încercat să facă presiuni! EXCLUSIV

facebook.com

Comisia de arbitraj a Partidului Național Liberal (PNL), filiala Bucureşti, a luat o decizie în privința lui Viorel Cataramă privitor la sesizarea pe care a făcut-o după ce Biroul Executiv al PNL a votat în data de 9 iulie excluderea sa la propunerea lui Ludovic Orban. Concret, s-a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare, conform mediafax.ro.

Detalii aici: Lovitură dură pentru Orban: Cataramă rămâne membru PNL

Contactat de redacția PSnews.ro, Viorel Cataramă a vorbit deschis despre decizia Curții de Arbitraj a PNL, catalogând-o ca fiind una firească.

”Am preferat să nu discut despre aceasta decizie a Curţii până după Consiliul Naţional, acesta fiind un moment festiv şi nu am considerat oportun să amestec astfel de chestiuni. Astăzi, însă, pot să spun că decizia este ceva firesc, şi de fapt, menţionează clar că cei care au votat pentru excluderea mea au încălcat multe prevederi din statut şi regulament. Totodată, Curtea de Arbitraj a statuat că partidul nu e nici proprietatea privată a lui Ludovic Orban, nici a unor membri ai partidului grupaţi într-o mică cooperativă şi că toţi membrii partidului au nişte drepturi care trebuie respectate,” a declarat Cataramă în exclusivitate pentru PSnews.ro

Viorel Cataramă susţine că Ludovic Orban a încercat să împiedice participarea sa la Consiliul Naţional al PNL, făcând presiuni pentru acest lucru.

Ludovic Orban a încercat să facă presiuni că să nu particip la acest eveniment. Am trecut sub tăcere si aceste presiuni, nedând nastere unui incident neplăcut. Aşadar, am participat la Consiliu si am dat dovada de suficientă înţelepciune că să nu existe un incident provocat de Orban în această chestiune” . 

Întrebat dacă este mai multă linişte in PNL după acest Consiliu Naţional festiv, liberalul ne-a spus că liniştea vine ca urmare a vacanţei, însă nemulţumirile nu au dispărut.

”Într-o perioada de vacanţă, oricum e mai multă linişte. Depinde de acţiunile viitoare, de eventualele greşeli care se vor face, sunt multe necunoscute. Faptul că am avut un Consiliu festiv nu înseamnă că opiniile divergente sau nemulţumirile din interiorul partidului au dispărut . Ele au fost doar trase pe dreapta în speranţa unei viitoare abordări pozitive din partea conducerii partidului. În cazul în care se vor face în continuare greşeli, sigur că aceste nemulţumiri se vor reactiva. Rămâne de văzut!

De asemenea, Cataramă sustine că, susţinatorii lui Ludovic Orban care critică implicarea lui Klaus Iohannis în partid şi formarea Consiliului de Regenţă, nu au argumente întemeiate.

Părerea mea personală este că preşedintele Iohannis a făcut o acţiune bună, corectă, în folosul PNL, şi criticile împotriva sa nu sunt justificate. Evident, fiecare membru are dreptul la liberă exprimare, în primul rând prin Constituţie şi această trebuie respectată, însă criticile acestea nu sunt întemeiate. ”, a încheiat Cataramă . 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *