Skip to content
Societate

Apel disperat! Şobolanii au invadat Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

evz.ro

Alexandru Ulici, directorul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, a spus miercuri seară că în unitatea medicală au apărut șobolani. Managerul a mai spus că și aerul condiționat s-a stricat, în condițiile în care în București, în aceste zile sunt temperaturi caniculare.

Suntem singurul spital din lume, pot spune, în care Blocul Operator Ortopedie este la parter. Este o luptă pe viaţă şi pe moarte între noi – nu ştiu dacă e bine să zic asta – şi şobolani, adică să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, ce am putea să avem? Rembrandt-uri nu. Şobolani”, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, profesorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Profesorul afirmă că se face deratizare cât de des se poate, însă tot mai ajung şobolani de la metrou, iar riscul este mare. ”Avem o clădire dezafectată, facem deratizare odată pe săptămâă, cât de des se poate, totuşi mai vin şobolani şi, dacă blocul operator este la parter, e foarte riscant„, a mai declarat medicul.

Declarația a fost făcută în contextul în care spitalul în care sunt tratați zilnic peste 800 de copii va rămâne fără pază după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a tăiat finanțarea celui mai mare spital de copii din țară, inclusiv paza unităţii sanitare.

Edilul a negat documentul pe care l-a semnat și l-a trimis la spital, catalogându-l un fake news, spunând că paza va fi în continuare asigurată.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este cel mai mare şi mai vechi spital pentru copii din România, fiind dat în folosinţă în anul 1886. În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

Unitatea sanitară face parte din reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, căruia îi este subordonat prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *