Skip to content
Societate

UPDATE Alarmă falsă în cazul copilului care a sunat la 112 și a pretins că a căzut într-un canal

iDevice.ro
" "

UPDATE 20:06

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, marţi seara, că a fost găsit copilul din Bucureşti care a sunat la 112 susţinând că se află într-un canal stradal, el precizând că a fost vorba despre un apel fals, iar părinţii copilului vor fi amendaţi.

" "

Poliţia poate să dea mai multe informaţii. Înţeleg că vor discuta cu părinţii lui despre acest apel. Au fost mobilizate forţe impresionate să meargă în fiecare zonă şi să deschidă fiecare canal. (…) Din fericire nu este nimic grav. Copilul nu a fost pus în pericol, însă a fost un joc la telefon şi care acum se va discuta cu familia şi probabil va fi dată o amendă către părinţii copilului pentru abuzul respectiv. Zona în care se afla el a indicat-o şi au început să caute, dar bineînţeles în zadar, pentru că de fapt el nu era în niciun canal„, a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Copilul a sunat, marți, la ora 14:38, la 112 și a anunțat că se află într-un canal, sub carosabil, în zona cartierului Apărătorii Patriei din București și că ar fi fost împins acolo de un alt copil, care ulterior a pus capacul, a anunțat ISU București-Ilfov.

Au fost alertate cele mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori.

La fata locului, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițisti locali din Sectorul 4 București și Apa Nova.

A fost verificată strada Măceșului, unde susținea copilul că se află, iar ulterior aria de căutare a fost extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

La ora transmiterii știrii, angajații ISU București-Ilfov continuă căutările, scrie Mediafax.

Se ia însă în calcul și ipoteza ca apelul la 112 să fie o glumă proastă, totuși, căutările continuă și a fost extinsă zona de căutare, fiind ridicate toate capacele de canal.

Nu există deocamdată informații despre localizarea apelului, toate informațiile transmise presei vin dinspre pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *