Skip to content
Puterea Știrilor Video

Apel în Biroul Executiv al PNL: Fiecare organizație județeană să rezolve ”cu tact, fără invective” conflictele cu USRPLUS

ps news
" "

Invitată în studioul Puterea Știrilor, senatoarea PNL Alina Gorghiu a vorbit despre scandalurile dintre PNL și USRPLUS, în special cele de la Sectorul 1 al Capitalei și de la Iași, susținând că diferențele de opinii sunt ”inerente”. „Există însă un apel făcut de Biroul Executiv Național către fiecare organizație județeană să încerce să rezolve cu tact aceste probleme, adică fără scandal în presă, fără invective, fără polemică accentuată”, spune Gorghiu.

„A fost un caz similar de opinii divergente și în Timiș. Eu sunt senator de Timiș, iar opinia referitoare la carantinare a născut polemică între PNL și USR, între Alin Nica și Dominic Fritz, care și-a dorit în continuare carantinarea Timișoarei. Sunt inerente și vor fi pentru că nu suntem un singur partid, nu suntem o singură entitate.

" "
" "

Fiecare partid își face propria evaluare în funcție de propriile promisiuni făcute în campania pentru alegerile locale, în funcție de proiectele prioritare pe care le are. Poate că un edil, vă dau exemplul Sectorului 1, are prioritățile domniei sale. Doamna Clotilde Armand are niște priorități cu care USR-ul și PLUS-ul au susținut-o în campanie, dar prioritățile de dezvoltare ale Sectorului 1 pentru PNL e posibil să nu se suprapună în totalitate. Doamna Clotilde Armand a fost susținută și de PNL în campania pentru alegerile locale, și nu ar fi ieșit fără susținerea PNL.

Depinde foarte mult de tactul, de abilitatea, de diplomația fiecărei tabere ca să ajungă la numitorul comun”, susține Alina Gorghiu.

Întrebată dacă au existat discuții la nivel central în ceea ce privește aceste conflicte, senatoarea susține că deocamdată „în ședința Biroului Executiv nu s-a discutat nimic”.

„Există însă un apel făcut de Biroul Executiv Național către fiecare organizație județeană să încerce să rezolve cu tact, adică fără scandal în presă, fără invective, fără polemică accentuată, să rezolve toate aceste probleme. Dacă nu vor reuși, o mediere în coaliție va fi sănătoasă. Asta e practica instituțională, așa funcționă. Nu te înțelegi în organizațiile județe, atunci vei muta discuția în ultimă fază la liderii coaliției care vor avea echilibrul, astfel încât să imprime o direcție corectă pentru cele două viziuni divergente”, conchide Alina Gorghiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *