Skip to content
Politică

Apel tranșant din PSD. Lucian Romașcanu: În acest moment, amânarea alegerilor parlamentare este o necesitate!

Facebook/Lucian Romascanu

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că amânarea alegerilor parlamentare este în acest moment o necesitate, având în vedere că România a înregistrat joi încă un record de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.  „În acest moment ne îndreptăm spre o situație care necesită, dacă nu stare de urgență, măcar un control rezonabil și profesionist din partea autorităților”, atrage atenția Romașcanu.

Totodată, senatorul PSD susține pentru PS News că „panta este ascendentă” și „încă nu contabilizăm nivelul de expunere pe care l-au avut oamenii în timpul alegerilor locale, încă nu contabilizăm pe deplin situația de la deschiderea școlilor”. „Cred că nivelul la care vom ajunge va fi din ce în ce mai mare, iar în acest moment cred că amânarea alegerilor, cel puțin pentru o perioadă, este o necesitate”, spune acesta.

În contextul în care aceste infectări tind să aibă o pantă ascendentă continuă și controlată, a expune populația unui risc suplimentar așa cum este cel generat cel de alegeri, este dovada că tot ceea ce contează sunt alegerile și sănătatea este pe locul 2, așa cum a fost pe tot parcursul pandemiei.

În acest moment există două situații: domnul Iohannis, care în afară de PSD, ca refren al discursului dumnealui, a mai avut un enunț extrem de clar, arătând cu degetul spre popor. Dânsul spunea că în cazul în care se va impune, nu va ezita să declare stare de urgență. În acest moment ne îndreptăm spre o situație care necesită, dacă nu stare de urgență, măcar un control rezonabil și profesionist din partea autorităților. Să vadă ce se întâmplă și să decidă în consecință. În consecință ar putea fi exact amânarea alegerilor. Singura problemă pe care o are Parlamentul în acest moment este că legea prin care Parlamentul decide data alegerilor nu este promulgată de președinte. Înțelegând dorința domnului Iohannis de a avea alegeri pentru Guvernul și Parlamentul său, va întârzia cât va putea promulgarea acestui act normativ. Totuși, e posibil să o promulge la timp și în funcție de ce spun specialiștii vom lua măsurile cuvenite dacă Guvernul nu este în stare.

Nu cred că este mai bună o revenire la starea de urgență pentru că asta ar însemna o reblocare a economiei și lucrul acesta nu mai poate fi permis în acest moment, dar măsuri coerente, nu măsuri pompieristice cum au fost cele cu închiderea restaurantelor de pe o zi pe alta, se pot lua. Avem probleme cu transportul în comun, unde sunt înghesuieli ca în vremurile bune. Avem probleme cu multe alte locuri și cred că vom avea probleme inclusiv cu rezultatul în planul pandemiei al alegerilor locale astfel încât să ne gândim ce putem face. 

Din punctul meu de vedere lucrurile sunt destul de clare. Panta este ascendentă, încă nu contabilizăm nivelul de expunere pe care l-au avut oamenii în timpul alegerilor locale, încă nu contabilizăm pe deplin situația de la deschiderea școlilor, deci cred că nivelul la care vom ajunge va fi din ce în ce mai mare, iar în acest moment cred că amânarea alegerilor, cel puțin pentru o perioadă, este o necesitate. În acest sens trebuie să se pronunțe și specialiștii”, a declarat Lucian Romașcanu pentru PS News.

Amintim că alte 3.130 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România și a fost atins un nou record absolut, bilanțul ajungând la 145.700, potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Este pentru prima dată de la debutul pandemiei în țara noastră când este depășit pragul de 3.000 de îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore au fost făcute 30.191 de teste, număr record. În ultima zi s-au înregistrat alte 44 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 607 pacienți, în scădere față de ziua precedentă, când erau 612.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *