Apele Române: Debitul Dunării la intrarea în ţară, în scădere, la 3.300 mc/s şi va ajunge la 2.900 mc/s

Foto Facebook Apele Romane

Debitul Dunării este, la intrarea în ţară, de 3.300 de metri cubi pe secundă, în scădere, şi va ajunge la 2.900 de metri cubi pe secundă, aproape la jumătate faţă de media multianuală a lunii august, afirmă specialiştii de la Apele Române. Peste 450 de localităţi, din care 8 oraşe şi, parţial, municipiul Iaşi, care au sisteme centralizate de alimentare, primesc apă cu restricţii, în anumite intervale orare.

”Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere, având valoarea de 3.300 mc/s şi va ajunge în jurul valorii 2.900 mc/s, fiind aproape la jumătate faţă de media multianuală a lunii august (4.300 mc/s). În aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere”, au transmis, vineri, reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române.

Aceştia monitorizează resursele de apă/ satisfacerea cerinţelor de apă, precum şi modul de aplicare a prevederilor Planului de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare.

Potrivit sursei citate, în prezent, 453 de localităţi (din care 8 oraşe: Dorohoi, Novaci, Târgu Neamţ, Târgu Ocna, Roman, Paşcani şi Hârlău, parţial municipiul Iaşi) care dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă sunt afectate de deficitul rezervei de apă, dar alimentarea cu apă este asigurată, cu restricţii, în anumite intervale orare.

Cele mai afectate sunt judeţele Botoşani – 156 de localităţi, Iaşi – 90 de localităţi, Vrancea – 37 de localităţi, Neamţ – 31 de localităţi, Gorj – 28 de localităţi, Bacău – 19 localităţi, Galaţi – 15 localităţi, Dolj – 14 localităţi, Mehedinţi – 11 localităţi, Hunedoara şi Vaslui – 10 localităţi, Olt – 8 localităţi, Argeş – 6 localităţi, Suceava şi Giurgiu – câte 5 localităţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: