Skip to content
Societate

Apelul făcut de MAI după ce 19 oameni au murit și 33 sunt grav răniți în accidente produse în ultimele 48 de ore

http://www.mai.gov.ro/index04_2.html

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi după amiază, un mesaj pe Facebook în care arată că, doar în ultimele 48 de ore, 19 oameni au murit și 33 au fost grav rănite, în 44 de accidente rutiere: ”Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT!”, transmite hotnews.ro.

 

”Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața! Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați vă poate costa viața!
Dacă ești la volan și vezi acest mesaj, închide imediat telefonul… ești în pericol să faci un accident! Dacă ești pasager, citește cu voce tare să audă și șoferul!
P. S. Mulțumim polițiștilor rutieri și tuturor salvatorilor pompieri care au făcut eforturi supraomenești pentru a salva persoanele încarcerate! Știm că fiecare dramă pe care au văzut-o a lăsat urme grele în sufletele lor! Este foarte greu să îți stăpânesti lacrimile atunci când vezi destine de tineri frânte din neglijență și neatenție!
Nu uitați: Viața are prioritate și doar acasă vă așteaptă cei dragi!”, se arată în mesajul MAI.

1 comentariu la “Apelul făcut de MAI după ce 19 oameni au murit și 33 sunt grav răniți în accidente produse în ultimele 48 de ore

  1. Vrem scăderea fatalității pe străzile noastre. Simplu. Majoritatea încalcă codul rutier mergând pe ideea că nu sunt camere video de echipajele de poliție afla prin intermediul Waze și a stațiilor de emisie recepție. Peste tot unde nu sunt echipaje măresc viteza și depășesc , schimbă benzi forțând pe ceilalți să se de-a la o parte. Numai că acei ceilalți nu reușesc întotdeauna. Putem schimba aceasta mentalitate daca schimbăm legislația. Să ni se permită să încărcăm filmările camerelor de bord cu toate încălcările de duble depășirile neasigurate neacordarile de prioritate trecerilor pe roșu etc ( fara viteza) și în baza lor sa se sancționeze iresponsabilii. CHIAR DACA NU S-A PRODUS NICI UN ACCIDENT pentru că ceilalți adică noi am reușit să evităm idioții care acum procedează așa iar și iar. Până când nu mai reușim. Și mor oameni nevinovați. Așa cum pentru o postare pe Facebook ICCJ a decis că se poate sancționa posesorul contului fara alte procedee de identificare ( daca se încalcă prin postare legislația) tot așa ne putem identifica cu Facebook ca martori ai evenimentului postat. Și să fim responsabili și pasibili de sancționare pentru fals și uz de fals daca postam o filmare trucată. Daca modificăm legislația în modalitatea menționata atunci degeaba iresponsabilii mai pornesc stațiile. Orice participant la trafic își permite 100 -500 de lei pe o camera de bord. . Și de oriunde ar putea să apară o filmare. Ar dispare mentalitatea,, sa se dea prostii la o parte din calea mea că sunt șmecher și pot să fac ce vreau că poliția e abia peste 70 km de aici încolo……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *