Skip to content
Coronavirus

Apelul medicilor către autorităţi: România mai are 1-2 săptămâni până când folosirea largă a oricărui test nu va mai putea încetini transmisia virusului

Inquam Photos / George Calin

Într-o scrisoare deschisă, co-semnată de 46 de medici și de cercetătorii reuniți în Asociația Ad Astra, medicii solicită  folosirea testelor IgG/IgM și antigen pentru testarea rapidă a populației.

Tehnologia PCR de testare este cea mai bună la ora actuală, dar noi nu credem că România și celelalte state din Europa au acum sau vor avea în viitoarele săptămâni capacitatea necesară pentru a testa zeci de mii de oameni în fiecare oraș. Capacitatea e limitată atât de numărul de teste disponibile, cât și de numărul de personal calificat, sau numărul de instrumente PCR în funcțiune”, scriu 46 de medici într-o scrisoare deschisa co-semnată și de cercetătorii reuniți în Asociația Ad Astra. Medicii și cercetătorii solicită, prin acest apel, folosirea testelor IgG/IgM și antigen pentru testarea rapidă a populației.

Aceste teste sunt deja folosite în SUA și în alte țări. Din estimările noastre, România mai are 1-2 săptămâni până când folosirea largă a oricărui test nu va mai putea încetini într-un mod semnificativ transmisia în populație. Acest apel e urgent – să ne luptam cu tot ce avem la dispoziție acum, și să nu așteptăm până când epidemia va ajunge la zeci de mii de cazuri”, spun medicii semnatari ai scrisorii deschise.

Este urgent să începem testarea agresivă a populației pentru identificarea și izolarea rapidă a cât mai mulți dintre oamenii infectați cu virus“, atrag atenția aceștia.

Amintim că ministrul Sănătății a declarat într-un interviu acordat Știrilor Pro TV că toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19. Ulterior, secretarul de stat Nelu Tătaru a afirmat că vor fi testați pentru coronavirus şi locuitorii din celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş, scrie g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *