PSnews

Ediția de București

Apelul Primăriei București a dat roade: Centrul de Transfuzie și-a refăcut stocul de sânge

Adevarul.ro

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, a declarat miercuri, 16 august, că, urmare a campaniei de săptămâna trecută, stocul de sânge a fost refăcut. Oficialul a făcut, de asemenea, apel la locuitorii Capitalei să continue să doneze pentru a putea fi evitată o criză de sânge.

În urma caniculei de săptămâna trecută, numărul donatorilor a fost mai mic, stocurile de sânge au scăzut și au putut fi asigurate doar urgențele, iar Primăria Capitalei a pornit campania „O picătură de sânge poate salva o viață!”.

„În urma campaniei de săptămâna trecută, când am transmis populației mesajul că stocurile de sânge au scăzut, oamenii au răspuns în număr mare aș putea să spun, și le mulțumim pentru asta. Au venit și pe 14 august, am recoltat 190 de pungi de sânge, ceea ce pentru o zi de minivacanță este foarte bine și astăzi am avut un număr mare de donatori. Însă, mesajul meu este că avem nevoie ca oamenii să vină în fiecare zi să doneze pentru că pacienții au nevoie de sânge în fiecare zi. Putem acoperi solicitările, nu am avut probleme pe perioada minivacanței, am asigurat spitalele cu sânge. Bine, și majoritatea medicilor au fost în vacanță și și-au amânat operațiile. (…) Ar trebui să recoltăm 350-400 de pungi de sânge pe zi, dar în zilele bune recoltăm 250. Săptămâna trecută, urmare a campaniei, am recoltat chiar și 300 de pungi de sânge pe zi, ceea ce a fost bine. (…) Am reușit să refacem stocul de sânge, dar donatorii sunt așteptați în continuare, pentru a nu se ajunge iar la o criză”, a declarat Goșa, citată de Agerpres.

În acest context, donatorii de sânge ar putea primi în plus față de stimulentele actuale tichete de masă de 150 de lei, a anunțat săptămâna trecută primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi