APIA: 1,5 miliarde euro autorizate la plată în cadrul Campaniei 2023

Sursa foto: Facebook

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată o sumă totală de 1,66 miliarde euro, în perioada 16 octombrie 2023 – 11 ianuarie 2024, din care 1,5 miliarde euro reprezintă sume autorizate din fonduri europene şi naţionale pentru 714.041 fermieri care au depus cerere de plată în Campania 2023, informează un comunicat al instituţiei.

Astfel, defalcate, pe fonduri, sumele sunt: 1,16 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 254,52 milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi cofinanţare naţională, 86,2 milioane de euro din Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI).

Totodată, 156,8 milioane de euro au fost autorizate pentru intervenţiile aferente măsurilor de piaţă, comerţ exterior, promovarea produselor agricole din FEGA şi ajutoare de stat din bugetul naţional.

APIA precizează că, în conformitate cu normele legale în vigoare, plăţile se realizează numai după parcurgerea tuturor etapelor procedurale obligatorii de verificare şi control administrativ, control pe teren, clasic şi prin monitorizare.

„Transmitem fermierilor români să aibă încredere în APIA, mulţumindu-le totodată că sunt permanent alături de noi, într-o etapă care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023-2027. Îi asigurăm pe fermieri că vom depune toate eforturile pentru realizarea integrală a plăţilor până la 30 iunie 2024, conform prevederilor comunitare în vigoare”, se menţionează în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: