Skip to content
Economie

APIA, împreună cu Ministerul Agriculturii, îndeamnă fermierii să depună online cererile unice de plată aferente Campaniei 2020

news.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Ministerul Agriculturii îndeamnă fermierii să depună online cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 şi arată că în numai două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare, informează news.ro.

„Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor şi pentru a asigura continuitatea finanţării sectorului agricol, prin schemele de plăţi şi măsurile de sprijin pe care le gestionează, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a instituit, începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicaţiei IPA online, a mijloacelor electronice de comunicaţii şi a sistemului IACS, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. nr.89/3 aprilie 2020. Astfel, în cele două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 111.448 hectare”, arată un comunicat.

Totalul cererilor unice de plată depuse între 2 martie şi 7 aprilie este de 155.063 cereri, pentru o suprafaţă de 649.892 hectare.

„În acest context, dorim să asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape şi îi îndemânăm, totodată, pe toţi beneficiarii să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul centrelor judeţene, respectiv ai centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să finalizăm cu succes Campania 2020 de depunere/primire a cererilor unice de plată până la data de 15 iunie 2020”, mai informează Ministerul Agriculturii şi APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *