APLICAȚIA inovatoare dedicată nevăzătorilor, creată de șase tineri din Cluj.

Sursă foto: Freepik

Șase tineri din Cluj demonstrează că lucrurile constructive și bine făcute pot produce schimbări și îi pot ajuta cu adevărat pe cei din jur. Cei care au scris povestea sunt Sofia-Maria Bud, Abel-Dumitru Burduhos, Alexandru-Marius Chira, Felix Crișan, Armand Farkas şi Maria-Teodora Pescaru – tinerii care au dezvoltat Aplicația Palmsy, un dispozitiv dedicat nevăzătorilor, ajutându-i pe aceștia să fie independenţi când vine vorba de orientare şi de citirea textului care nu este afişat în braille.

În plus, acest dispozitiv oferă o funcționalitate de siguranță vitală, protejându-i pe utilizatori de pericole iminente.

„Am decis să ne axăm pe nevăzători, iar apoi am început să ne gândim cum am putea să îi ajutăm”

Cei șase inventatori sunt elevi în clasele a X-a, a XI-a și a XII-a și provin de la mai multe școli din Cluj-Napoca, respectiv Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

Tinerii spun că s-au întâlnit la Academia „Descoperă-ți Pasiunea în IT” și acolo au format echipa, mentorată de Sorin Ionuţ Băjenaru de la Bosh România.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL