Skip to content
Politică

APP anunță că atacă OUG privind închiderea minelor. Codrin Ștefănescu: zeci de mii de familii de mineri vor rămâne fără loc de muncă

Inquam Photos / Adriana Neagoe

Liderul Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu, anunță că va ataca OUG privind închiderea minelor în sistem etapizat. Acesta reamintește Guvernului României „ca de fiecare dată, că în cazul în care nu abrogă Ordonanța lichidării mineritului românesc, vom face Plângeri penale împotriva tuturor semnatarilor OUG 108/30.06.2022 și vom solicita în instanță ca aceștia să răspundă și în civil, cu propriile lor averi”.

„A.P.P. continuă bătălia pentru a bloca toate legile, Ordonanțele și, H.G. antiromânești emise de Guvernul României, inițiative care continua să distrugă economia României și viața milioanelor de români.

Astăzi vom ataca Ordonanțele privind închiderea minelor în sistem etapizat, distrugerea mineritului în România, și batjocorirea a zecilor de mii de familii de mineri, care vor rămâne fără locuri de muncă.

Astfel:

A.P.P. a cerut astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să abroge Ordonanța de Urgență nr.108/30.06.2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, publicată în M.O partea I, nr. 659/01.07.2022.

A.P.P. a depus și la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicităm să sesizeze de urgență Curtea Constituțională a României, asupra aspectelor de neconstituționalitate în ceea ce privește OUG nr.108/30.06. 2022.

A.P.P. știind că actualul Guvern al României continuă linia obedientă față de Bruxelles și total sfidătoare față de propriul popor român, va depune în Parlament un proiect de lege, prin care va elimina OUG 108/30.06.2022.

A.P.P. reamintește Guvernului României, ca de fiecare dată, că în cazul în care nu abrogă Ordonanța lichidării mineritului românesc, vom face Plângeri penale împotriva tuturor semnatarilor OUG 108/30.06.2022 și vom solicita în instanță ca aceștia să răspundă și în civil, cu propriile lor averi!”, susține liderul Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *