Skip to content
Economie

Apple a obţinut venituri şi profit peste aşteptări în ultimul trimestru din 2020

Apple a raportat, miercuri, vînzări şi profit trimestrial care au depăşit aşteptările Wall Street, iPhone-urile 5G contribuind la un nou nivel record al veniturilor şi la o creştere de 57% a vânzărilor în China, transmite Reuters.

Compania a lansat gama iPhone 12 cu câteva săptămâni mai târziu decât în mod normal, dar numărul mai mare al modelelor şi noul look au răspuns cererii de modele actualizate, în special în China.

Apple a realizat vânzări bune şi în cazul computerelor Mac şi al iPad-urilor, susţinute de cererea din partea persoanelor care muncesc şi studiază de acasă în timpul pandemiei de coronavirus.

Veniturile Apple au crescut cu 21%, la 111,44 miliarde de dolari, iar profitul pe acţiune a avansat de la 1,25 dolari pe untiate la 1,68 de dolari pe unitate.

Analiştii anticipau venituri de 103,28 miliarde de dolari şi profit de 1,41 dolari pe acţiune, potrivit datelor IBES ale firmei Refinitiv, informează news.ro.

Vânzările de iPhone-uri au fost în valoare de 65,60 de miliarde de dolari, comparativ cu estimări de 59,80 miliarde de dolari.

Apple, cea mai valoroasă companie americană listată la bursă, cu o capitalizare de 2.400 de miliarde de dolari, a avut de câştigat de pe urma pandemiei care a obligat închiderea multor magazine şi i-a determinat pe consumatori să cumpere dispozitive mai performante.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat într-un interviu acordat Reuters că în prezent compania are o bază de dispozitive active de 1,65 de miliarde, faţă de 1,5 miliarde în urmă cu un an. Apple are o bază de iPhone-uri active de peste 1 miliard de unităţi, o creştere de la peste 900 de milioane în 2019, ultima oară când compania a publicat date de acest tip.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *