Skip to content
Internațional

Apple elimină o aplicație care permitea utilizatorilor să urmărească activitatea altor persoane pe Instagram

Apple a interzis o aplicație care permitea oamenilor să monitorizeze activitatea altor utilizatori pe Instagram, scrie Hotnews.

Like Patrol cerea o taxă pentru a trimite notificări utilizatorilor în momentul în care prietenii de pe Instagram apreciau postări sau urmăreau alte persoane. Măsura a fost luată la o lună după ce Instagram a încercat să forțeze închiderea aplicației, acuzând-o că dezvăluia date despre utilizatori fără permisiunea acestora.
Dezvoltatorul mexican al aplicației insistă că aceasta nu utilizează decât informații publice, iar Sergio Luis Quintero a declarat pentru BBC că va ataca interdicția de la Apple în instanță. De asemenea, el a adăugat că intenționează să transforme codul Like Patrol în unul open source.
Like Patrol nu a fost oferită deloc de Google Play.
Aplicația oferea metode de a urmări comportamentele cunoștințelor, prin depistarea like-urilor pe care acestea le dădeau, a interacțiunilor pe care le aveau pe platformă și a popularității lor în rândul celorlalți utilizatori. Mai multe blogguri de tehnologie au susținut că aplicația încuraja comportamente dubioase.
Aplicațiile precum Like Patrol reprezintă doar una dintre căile prin care tehnologia a ajutat oamenii să hărțuiască alți oameni„, a declarat compania de securitate Malwarebytes.
Însă Quintero nu acceptă criticile.
Este o mare ipocrizie din partea companiei Facebook să ne condamne aplicația, a spus acesta pentru BBC. Like Patrol nu colectează date de la utilizatori, oferă o unealtă de rearanjare a informației care este deja disponibilă lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *