Skip to content
Economie

Apple vrea să integreze funcţii de sport şi sănătate în căştile AirPods

news.ro

Căştile wireless AirPods ar putea, într-o versiune viitoare, să ofere funcţii de monitorizare a sănătăţii şi activităţii sportive disponibile în prezent pe smartwatch-uri şi smartphone-uri.

AirPods, căştile Apple wireless care se montează în ureche, urmează să fie dotate cu senzori de lumină ambientală pe baza cărora să se realizeze monitorizarea mai multor activităţi sportive şi parametrii de sănătate.

Apple a contractat în acest sens ASE Technology, un producător Taiwanez de semiconductori, care trebuie să producă şi să implementeze senzori de lumină în căştile AirPods.

Nu se ştie exact ce funcţii vor juca aceştia, însă se poate specula că AirPods vor putea să monitorizeze nivelul de oxigen din sânge, ritmul cardiac, mişcarea capului şi să numere paşii.  Cel mai probabil, informaţiile vor fi gestionate prin intermediul aplicaţiei Health de iPhone, informează news.ro.

Nu este prima oară când un dispozitiv mobil foloseşte senzori de lumină pentru a dobândi funcţii de monitorizare a sănătăţii şi mişcării. Device-uri precum Galaxy S9 au folosit aceşti senzori într-un mod similar.

Implementarea acestora în micile căşti proiectate de Apple presupune, însă, folosirea unor senzori de dimensiuni mult mai mici. Este posibil, de asemenea, ca AirPods să-şi schimbe puţin forma şi dimensiunea pentru a face loc senzorilor de lumină.

Apple are deja experienţa funcţiilor avansate de monitorizare a sănătăţii pe care le-a implementat în Apple Watch, ceas care poate inclusiv să realizeze electrocardiograme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *