Aproape 1.000 de stomatologi în București au votat pentru conducerea Colegiului, așteptând și o oră la coadă

Stomatolog
Sursa foto: affidea.ro

Aproximativ o mie de medici au votat sâmbătă, până la ora 14,00, la alegerile pentru funcţiile eligibile din cadrul Consiliului Colegiului Medicilor Stomatologi Bucureşti şi al Adunării generale naţionale.

Din cauza numărului mare de candidaţi, dar şi a celui de poziţii eligibile, procesul de votare necesită timp şi s-a format o coadă de peste o sută de persoane.

Preşedintele Comisiei Electorale, profesor Bogdan Dimitriu, a declarat că, în contextul unei mobilizări mai mari, este de aşteptat ca numărul votanţilor să fie semnificativ ridicat faţă de acum patru ani, când şi-au exprimat opţiunea aproximativ o mie de persoane.

„Procesul de votare are loc astăzi, între orele 8,00 şi 18,00. Până acum au votat 951 de persoane. Totul a decurs foarte bine, fără incidente. Avem cinci observatori din partea Ministerului Sănătăţii. Un observator este din partea Comisiei Electorale Centrale. (…) Acum patru ani au fost puţin peste o mie de votanţi, iar acum suntem aproape de o mie şi mai avem încă patru ore. Deci sigur se va depăşi numărul respectiv. (…) Am avut oameni care au venit de la 8,00 şi au intrat. Nu am avut timpi morţi absolut deloc, în timpul zilei. Numărul de potenţiali votanţi, pe tot Bucureştiul, e de peste 5.000”, a precizat pentru AGERPRES Bogdan Dimitriu.

El a menţionat că lumea aşteaptă chiar şi o oră la coadă, deoarece se stă mult în cabine, în contextul numărului mare de candidaţi şi de poziţii eligibile de pe buletinele de vot.

„Din păcate, da, pentru că, indiferent cum ar merge lucrurile, sunt foarte mulţi candidaţi, un număr de 47 de poziţii eligibile pe un buletin şi 33 pe celălalt, dintr-un total de 130 de candidaţi – pentru că se repetă, unii sunt şi colo şi colo – iar până îi găseşti, din 130, pe cei 47, durează. Şi nu poţi grăbi, evident, procesul de votare. Aşa că aici e problema, se stă mult în cabina de vot, dar asta era previzibil, fiind mulţi candidaţi. Ne mişcăm cât putem de repede, dar e factorul uman la mijloc, pe care nu avem cum să îl influenţăm”, a arătat acesta.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: