Aproape 10 milioane de ţigarete, fără marcaje fiscale, găsite într-un TIR condus de un cetăţean bulgar

Sursă foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au descoperit, în remorca unui TIR condus de un cetăţean bulgar, 9.900.000 de ţigarete, fără marcaje fiscale. Marfa, în valoare de peste 13,6 milioane de lei, a fost confiscată, iar în acest caz se fac cercetări pentru contrabandă.

Poliţia de Frontieră a anunţat, marţi, că la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 65 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Turnu Măgurele-Direcţia Regională Vamală Craiova, au făcut un control amănunţit în mijlocul de transport. Astfel, a fost descoperită, în remorca ansamblului rutier, o cantitate impresionantă de ţigarete nedeclarate şi fără timbru fiscal.

Camionul şi bunurile descoperite au fost duse la sediul Biroului Vamal Slatina, judeţul Olt, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 9.900.000 de ţigarete (495.000 de pachete), estimate la o valoare de 13.612.500 lei.

”Şoferul mijlocului de transport a declarat faptul că este angajatul firmei de transport şi nu are cunoştinţă despre existenţa ţigaretelor. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Teleorman, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a precizat sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: