Skip to content
Știri locale Timiș

Timiș: Aproape 100 de angajați de la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România, infectați cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 93 de persoane de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, Smithfield, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că s-a decis suspendarea activității timp de o săptămână.

Până sâmbătă au fost confirmate pozitiv 93 de persoane care au COVID-19, la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din județul Timiș, Smithfield.

Pe acest considerent, s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie, informează DSP Timiș.

„Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului”, arată DSP Timiș.

Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se afla in izolare, informează sursa citată.

În cadrul unității au fost recoltate 804 teste, având, până la această dată 488 de rezultate.

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc, a raportat afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2019, cu un profit de 53 mil. lei, în creştere cu 90%. Operaţiunile Smithfield în România includ 47 de ferme şi fabrici de nutreţuri combinate, care deservesc abatorul din judeţul Timiş, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an.

Sectorul creşterii porcilor din Germania a fost afectat de închiderea abatorului de la Guetersloh, unul din cele mai mari din Germania, din cauza focarului de coronavirus. Peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *