Aproape 153.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut proba scrisă la Limba română la Evaluarea naţională

Sursă foto: Unsplash

Aproape 153.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a (95,6%) au fost prezenţi la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale din totalul celor aproximativ 160.500 înscrişi pentru susţinerea sa, iar aproape 7.100 de absolvenţi nu s-au prezentat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei transmis, marţi, AGERPRES, această primă probă scrisă din cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2024, s-a desfăşurat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen, iar pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un elev.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, la ora 15,00.

A doua probă scrisă, cea la Matematică, va avea loc joi, urmată vineri de ultima probă scrisă, cea la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice pe 3 iulie, în intervalul orar 16,00 – 19,00 şi 4 iulie, între orele 8,00 – 12,00.

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: