Skip to content
Sănătate

Aproape 2000 de studenți voluntari s-au înscris să lucreze alături de medici în spitalele care tratează cazuri Covid

Inquam Photos / George Călin

Aproape 2000 de studenți s-au înscris, în mod voluntar, să lucreze în spitale Covid, 720 dintre aceștia fiind repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit sursei citate, primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus au fost semnate marți, ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Datele arată că, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe, s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină.

În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară, mai precizează DSU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *