Skip to content
Politică

Aproape 3000 de cazuri de infectare în doar 24 de ore! Bănicioiu: Vina este doar a Guvernului, care a ținut morțiș să facă alegeri

www.radiocraiova.ro

Contactat de PS News, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, critică dur Guvernul Orban, pe care îl consideră direct responsabil pentru numărul record de infectări cu coronavirus. Mai exact, fostul ministru susține că insistența Executivului de a organiza alegerile locale a condus la explozia pandemiei.

„Zilele acestea am cules rezultatele alegerilor din 27 septembrie 2020. Astăzi este cea mai neagră zi, cu 82 de decese și aproape 3000 de infectări, sper ca mâine să nu mai fie la fel și sper să le vină guvernanților mintea și să înțeleagă că, indiferent că dau vina pe HoReCa, vina este doar a Guvernului care a ținut morțiș să facă alegeri pe 27, chiar dacă toți experții, toți medicii le-au explicat că în România nu se pot asigura condiții ca lumea să nu se infecteze.

Ați văzut vreo reacție de la Guvern? E cineva supărat? Nu. Din păcate ei merg înainte și mai fac încă o tură de alegeri exact în perioada de maximă vulnerabilitate pentru poporul român, pentru că în decembrie este vârful gripei sezoniere. Știu toți ce se va întâmpla, știu toți care vor fi consecințele, dar bineînțeles că nu se va lua măsura amânării alegerilor”, a spus Nicolae Bănicioiu.

De asemenea, fostul ministru este de părere că sectorul HoReCa nu are nicio vină pentru creșterea numărului de infectări.

„În primul rând ar trebui să nu mai facem ceea ce am făcut. Măcar acum Guvernul ar fi trebuit să înțeleagă ce-a făcut pe data de 27, dar nu numai că nu a înțeles, neagă, ignoră părerea specialiștilor și dă vina pe HoReCa, adică pe lângă că oamenii sunt amărâți îi mai și pedepsim.

Ceea se întâmplă nu este din vina lucrătorilor din domeniul HoReCa. Toată lumea a respectat regulile, am ținut oamenii în case mult timp, dar singurii care nu au respectat regulile sunt cei din Guvern. Cum adică să ținem pensionarii și oamenii bolnavi în casă 4 luni și facem alegeri pe 27, și după ce am ajuns la 82 de decese pe zi și 3000 de infectări ne pregătim să mai facem și o tură de alegeri. Asta e concluzia”, a conchis fostul ministru al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *