Aproape 5.000 de tineri instituţionalizaţi vor beneficia de o ieşire în weekend. Anunţul ministrului Intotero

Natalia Intotero tineri instituţionalizaţi
Sursa foto: Natalia Intotero

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, anunţă, sâmbătă, debutul campaniei „Pregătiţi pentru viaţă”, în cadrul căreia aproape 5.000 de tineri instituţionalizaţi vor beneficia de o ieşire în weekend. Primii beneficiari, 39 de tineri din Buzău, care se bucură de un sejur la Predeal.

”Emoţie şi bucurie. Sunt cele două reacţii pe care le-am remarcat astăzi la cei 39 de tineri instituţionalizaţi din Buzău, care se vor bucura de un weekend plin la Hotel Orizont din Predeal. Unii s-au aflat pentru prima oară într-un hotel, alţii au marcat prima ieşire la restaurant, prima plimbare cu liftul sau prima dată la piscina. Cu toţii însă au fost extrem de încântaţi şi fericiţi. Mai mult, am sărbătorit şi ziua de naştere a Mariei, care a împlinit 16 ani! Bucuria din ochii ei nu poate fi descrisă în cuvinte”, a transmis, sâmbătă, ministrul social-democrat al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Natalia Intotero a precizat că cei 39 de tineri sunt primii beneficiari din ţară ai campaniei „Pregătiţi pentru viaţă”, organizată de Casele de Cultură ale Studenţilor.

”Acest proiect presupune ca în perioada 15 septembrie – 15 octombrie aproape 5.000 de tineri instituţionalizaţi, câte 100 din fiecare judeţ şi sector al Capitalei, să beneficieze de o ieşire în weekend, timp în care vor avea parte de activităţi de susţinere menite să le dezvolte deprinderile şi să îi pregătească pentru viaţă, dar şi de jocuri şi consiliere psihologică pentru dezvoltarea personală. Toate acestea sunt posibile prin sustinerea financiară de la bugetul Ministerului Familiei, Tineretului si Egalităţii de Şanse şi implicarea ca organizatori a caselor de cultură studenţeşti”, a mai transmis ministrul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL