Skip to content
Politică

Aproape 500.000 de șomeri în România. Firea, întrebare pentru premier: Unde e viaţa “fantastică” promisă?

Inquam Photos / George Călin
" "

Senatorul PSD Gabriela Firea susţine că, în ultimul an, 126.000 de români au rămas fără loc de muncă. Este o creştere a şomajului de 25%, faţă de anul trecut, mai spune parlamentarul social democrat. Senatorul PSD a analizat datele oferite de Institutul Naţional de Statistică şi a tras concluzia că românii o duc din ce în ce mai greu.

Întrebare pentru Dl. Cîţu: unde e viaţa “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt şomeri în luna februarie 2021, anunţă Institutul Naţional de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier. Numărul românilor aflaţi în şomaj în aceeaşi lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creştere de 25%, faţă de anul trecut”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

" "
" "

Senatorul Firea susţine că este vorba despre un record al ultimilor ani.

Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajaţi (potrivit Revisal), numărul şomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaţilor, ceea ce este un record al ultimilor ani”, a precizat Gabriela Firea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *