Skip to content
Sănătate

Aproape 80% dintre românii vaccinați cu prima doză sunt persoane vulnerabile, susține Valeriu Gheorghiță: Următoarea tranșă de vaccinuri va veni pe 8-15 februarie

Inquam Photos/Octav Ganea

Aproape un milion de doze de vaccin – Pfizer și Moderna – au ajuns până acum în România, 948.149 de doze de la Pfizer și 36.000 de la Moderna, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea. 574.544 de români sunt programați în acest moment la vaccinare, iar dintre persoanele vaccinate cu prima doză, 79% sunt persoane vulnerabile – peste 65 de ani, bolnavi cronici, persoane cu handicap și rezidenți ai unor centre sociale.

948.149 de doze Pfizer au fost recepționate până acum de România, peste 700.000 fiind distribuite către centrele de vaccinare. În acest moment, 164.000 de doze de vaccin Pfizer sunt în stoc în țara noastră.

România va primi o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer în săptămâna 8-15 februarie.

În ceea ce privește vaccinurile produse de Moderna, 36.000 de doze au ajuns până în acest moment în România, stocul disponibil fiind de 36.000 de doze. Începând cu data de 3 februarie se va face distribuția.

După aprobarea vaccinului Astra Zeneca de către Agenția Europeană a Medicamentului, Agenția Națională a Medicamentului va decide care sunt categoriile de persoane eligibile pentru a li se administra acest vaccin – vârstă etc.

Țara noastră are în acest moment 578 de centre de vaccinare deschise la nivel național, iar alte 180 de centre de vaccinare urmează să fie deschise în luna februarie.

574.544 de români sunt programați în acest moment la vaccinare.

1.826 de doze de vaccin au fost aruncate până acum din diverse motive – deteriorarea flacoanelor, temperatură necorespunzătoare – ceea ce reprezintă un procent de 0,24% din total, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *