Skip to content
Politică

Apropiat al lui Băsescu anunță când ar putea fi dat verdictul în cazul Iohannis. Cu ce situație INEDITĂ s-ar putea confrunta România

Curtea Supremă judecă astăzi dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, dar cel mai probabil judecătorii nu vor oferi astăzi un verdict în acest caz.

Citește și: EXCLUSIV – Iohannis NU va fi declarat incompatibil joi. Vedeti cine sunt judecatorii de care depinde candidatul ACL

Dacă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ar câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă şi ulterior acesta va declarat incompatibil de instanţă, vom cunoaște o situaţie „cu totul şi cu totul neobişnuită”.

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, a precizat astăzila RFI că ”ziua de joi nu este decisivă pentru Klaus Iohannis”.

„Nu cred că e decisivă ziua de azi. Din câte înţeleg de la jurişti, oameni care se pricep, astăzi se va fixa un termen propriu-zis, va fi acceptată cererea de recurs a ANI sau nu şi se va fixa un termen. Deci lucrurile astea vor fi de durată”, a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial spune că „e posibil ca la un moment dat, poate la anul, să avem un verdict definitiv. Şi ce ne facem dacă verdictul va fi de incompatibilitate şi domnul Iohannis câştigă alegerile prezidenţiale? E o întrebare la care eu încă n-am aflat un răspuns nici măcar de la cei care se pricep, părerile sunt foarte împărţite aici, unii spun că în mod normal îşi pierde mandatul, alţii spun că beneficiază de imunitatea prezidenţială, chiar dacă va primi acest verdict. Nu se ştie nici măcar dacă-şi pierde mandatul.

Am înţeles că există şi această variantă în care nu-şi pierde propriu-zis mandatul, ci timp de trei ani rămâne interimar un preşedinte, după care domnul Iohannis îşi reia mandatul. Imaginaţi-vă ceva de genul câştigă domnul Iohannis, stă un an preşedinte, vine domnul Tăriceanu, şeful Senatului, interimar şi stă cât stă şi după trei ani revine domnul Iohannis şi îşi face restul de mandat. Deci e o situaţie cu totul şi cu totul neobişnuită, dar sigur, asta depinde doar de verdictul pe care l-ar putea da Curtea de Apel în cazul de incompatibilitate”, a mai adăugat fostul consilier prezidențial la RFI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *