Skip to content
Politică

UPDATE Apropiat al lui Băsescu, arestat pentru 24 de ore

Încă un afacerist apropiat de fostul președinte al României, Traian Băsescu a fost ridicat, joi, de polițiști și a fost adus la audieri în faţa procurorilor.

Este vorba despre omul de afaceri Dumitru Bucşaru. Acesta este acuzat de bancrută frauduloasă şi distrugere, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de lei.

UPDATE Afaceristul Dumitru Bucşaru a fost arestat pentru 24 de ore. Fostul patron al echipei Unirea Urziceni este acuzat de fraudă, potrivit realitatea.net.

Citește și Percheziții în patru județe la suspecți de infracțiuni economice. Un „rege al asfaltului” ar fi implicat

Despre relaţia milionarului cu fostul preşedinte Traian Băsescu s-a aflat în 2005, când a apărut în presă un memoriu al lui Bucşaru în care-i spunea preşedintelui ce probleme are să recupereze bani de la CFR.

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, împreună cu asociaţii săi, ar fi împrumutat de la bancă 30 de milioane de euro pentru ridicarea unui complex rezidenţial de lux la ieşirea din Capitală.

Ulterior, Bucşaru şi-a băgat firmele în insolvenţă, spun anchetatorii, şi a început să vândă din locuinţe tot, de la centrale termice până la calorifere, geamuri sau cabine de duş. O parte din bunuri au fost puse pe numele unor apropiaţi ai omului de afaceri, doar pentru a nu fi preluate de bancă, mai spun anchetatorii. Prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de lei, potrivit Antena 3.

Traian Băsescu a pus şi o rezoluţie pe memoriu: „Dl Ministru Dobre, rog analizaţi şi rezolvare legală”, şi l-a înaintat Ministerului Transporturilor, condus în acea vreme de democratul Gheorghe Dobre, potrivit Antena 3.

Ulterior, Băsescu a declarat că nu a intervenit niciodată pentru afacerile cuiva, iar dacă a făcut intervenţii le-a făcut instituţional.

Legătura dintre omul de afaceri Dumitru Bucşaru şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, potrivit presei, Elena Udrea, şefa cancelariei prezidenţiale în aprilie 2005. Udrea era avocatul lui Dumitru Bucşaru, fapt pe care l-a recunoscut într-o discuţie telefonică cu Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *