Skip to content
Politică

Apropiat al lui Ponta anunță cine intră în turul II, dacă Iohannis va fi declarat incompatibil. Se confirmă sondajul secret din PSD

Inalta Curte de Casație și Justiție a aceptat joi să analizeze solicitarea ANI, prin care era ceruta urgentarea procesului pe care Klaus Iohannis îl are cu inspectorii de integritate privind starea de incompatibilitate. Solicitarea ANI va fi analizată luni de judecătorii ICCJ.

În cazul în care Klaus Iohannis va primi termen de urgență, până în ziua primul tur și va fi declarat incompatibil înainte de 2 noiembrie, bătălia pentru accesul în finala prezidențială, conform sondajelor va fi una dură, ce urmează să fie dată între Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea.

Deputatul de Dâmbovița și consilier al lui Victor Ponta, Radu Popa, a precizat sâmbătă seară la RTV că ”Elena Udrea va intra în turul II al algerilor prezidențiale, dacă Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil înainte de primul tur. (…) Ultimele sondaje ne arată că Victor Ponta va câștiga detașat și în turul I și în turul II.”

Astfel, deputatul Radu Popa confirmă sondajul ținut la sertar în PSD, conform căruia, la întrebarea “Dacă ÎCCJ l-ar declara incompatibil înainte de turul întâi pe Klaus Iohannis și acesta n-ar mai putea candida la alegerile prezidențiale, Dvs. pe care dintre următorii l-ați vota în turul întâi al alegerilor prezidențiale?”, Elena Udrea devine favorită pentru accesul în turul II.

Citește și: SONDAJ SECRET al PSD. Cine intră în turul II dacă Iohannis va fi declarat incompatibil

Conform răspunsurilor date de către respondenții acestui sondaj secret din PSD, în ipoteza în care Iohannis va fi declarat incompatibil, Victor Ponta crește cu 2 procente până la 43 la sută, Elena Udrea ajunge pe locul doi cu 13 la sută, Călin Popescu-Tăriceanu are o intenție de vot de 10 la sută, Monica Macovei sare la 8 la sută, Teodor Meleșcanu este cotat cu 7 la sută, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor și Corneliu Vadim Tudor în jur de 6 la sută. Doar 2 la sută dintre cei care și-au declarat intenția de a se prezenta la vot s-ar îndrepta către altcineva, mai dezvăluie Dan Andronic.

1 comentariu la “Apropiat al lui Ponta anunță cine intră în turul II, dacă Iohannis va fi declarat incompatibil. Se confirmă sondajul secret din PSD

  1. Si daca intr-un fel sau altul, iese si Tov. Ponta din competitie, lupta se va da intre Udrea si Tariceanu? Sau poate Udrea si Macovei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *