Skip to content
Politică

Apropiați ai lui Sorin Blejnar, ridicați de DIICOT

Peste 34 milioane de lei – acesta este prejudiciul adus bugetului de stat de o grupare de crimă organizată, specializată în evaziune fiscală,  locuințele și sediile firmelor principalilor suspecții fiind luate cu asalt, în această dimineață, într-o amplă operațiune a DIICOT Timișoara, informează cei de la pressalert.ro.

Polițiștii de la „Crimă Organizată”, care au beneficiat de suportul informativ şi tehnic al SRI, au descins la cinci adrese din Timişoara şi nouă din Sibiu, care vor fi percheziţionate, aceştia urmând să pună în executare mandate de aducere pentru 18 suspecţi  Din anchetă a reieșit că firme specializate în afaceri cu produse petroliere, care aveau sediul în Sibiu, își înregistrau în contabilitate facturi fără acoperire în realitate pentru a plăti TVA și impozite mai mici, facturile fiind emise de mai multe firme din Timișoara, din 2012 și până în prezent.

Exista un circuit pus la punct, prin care societățile din Timișoara își emiteau în lanț facturi pentru a se pierde urma mărfurilor care, în realitate, nu au fost niciodată tranzacționate. Toate firmele din lanțul evazionist aveau aprobările de funcționare din partea Vămii. Pentru a masca tunul dat bugetului de stat prin metoda factura, cei implicați în circuitul evazionist au falsificat inclusiv documente de recepție sau de însoțire a produselor petroliere.

Cel care a coordonat întreaga operaţiune este Dumitru Domnariu, fost consilier judeţean PDL de Sibiu, patronul lanţului de benzinării Euroil. Printre cei suspectaţi mai sunt cumnatul său Adrian Nicoară, Dumitru Ghişe, Ghişe Ana, patronii firmei Ana Oil, Ioan Ovidiu Moldovan. Polițiștii de la “Crimă Organizată” au descins, de asemenea, la sediile firmelor Benz Oil şi ASIG Casa de Expediţii SRL din Sibiu, mai precizează aceeași sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *