Skip to content
Politică

Apropiații lui Băsescu pierd rând pe rând bătălia cu Justiția

radutudor.ro

Judecătorii din Constanța au luat o decizie în ceea ce-l privește pe Mircea Băsescu. Astfel  fratele fostului președinte va rămâne în închisoare cel puțin, trei luni, însă acesta are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare peste 90 de zile.

Tribunalul Constanța a acceptat azi contestația DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență.

Motivul pentru care fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit  250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Tot în acest dosar,  Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă, potrivit antena3.ro

 

Mircea Băsescu a fost condamnat pentru trafic de influență  pentru că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial ca să îl scăpe pe interlop din închisoare, Mircea Băsescu este încarcerat din luna iunie 2016 la penitenciarul Poarta Albă. În luna noiembrie 2016 și apoi în februarie 2017, Comisia de liberări din penitenciar a propus instanței eliberarea lui Mircea Băsescu, considerând că deținutul îndeplinește condițile să iasă din închisoare. Deși Judecătoria Medgidia a admis cererile de eliberare, DNA a contestat soluția la Tribunalul Constanța.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *