Skip to content
Video

Apropiere ALDE-PNL? Norica Nicolai, propunere legislativă ce schimbă regulile jocului EXCLUSIV

cotidianul.ro

Vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European Norica Nicolai dă detalii, în cadrul interviurilor video PSnews.ro, despre anunțul ALDE, făcut prin vocea ei, conform căruia se doresc alegeri locale în două tururi.

Întrebată dacă aceasta este o formulă prin care se dorește apropierea față de PNL, care a cerut același lucru în 2016, europarlamentarul a răspuns fără ezitare: „Nici vorbă!”. În plus, Norica Nicolai a explicat că propunerea privind alegerile locale în două tururi ar permite o prezență mai importantă la vot.

„Nici vorbă! Noi suntem liberali și pe mine ce mă interesează – ca om politic – este să asigur mai mare reprezentare și mai mare legitimitate primarului care este ales într-o comunitate pentru că în lipsa de apetit față de politică și față de alegeri, riscăm ca un număr de 600-700 de oameni să-mi decidă soarta unei comunități, iar cei care nu se prezintă la vot să fie cei care permanent au reacție de reproș. Două tururi ar permite o prezență mai importantă la vot și asta înseamnă și o întărire a civismului, pentru că prea multe nu avem, în afară de vot și de stradă, nu am văzut civismul manifestat atât de pregnant. Nu cred că putem gândi-sau cel puțin nu doar în paradigma românească putem gândi- că dacă această idee pe care eu am susținut-o și în care cred este susținută și de alții, pe mine mă bucură, dar nu se apropie nimeni de PNL. De asta ne-am despărțit! Nu avem o formulă de divorț cu năbădăi în buna tradiție românească. Suntem un partid autentic liberal și ne-am păstrat conduita asta și în formulele noastre de reprezentare externă. Noi am rămas la ALDE, nu ne-am dus într-o doctrină conservatoare. Preferăm, cu toate riscurile, să ne privilegiem opiniile și valorile liberale”, a ținut să precizeze Norica Nicolai.

Puteți urmări secvența de la minutul 12:55 până la minutul 14:33.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *