Aproximativ 10 milioane de aplicări pe piaţa muncii, de la începutul anului – platformă de recrutare

Sursa foto: freepik.com

Interesul candidaţilor pentru angajare sau pentru schimbarea jobului a crescut anul acesta, în condiţiile în care, din ianuarie şi până în prezent, au fost înregistrate 10 milioane de aplicări, cu aproximativ 5% mai mult decât în 2022, susţin reprezentanţii platformei de recrutare eJobs România.

Pe de altă parte, un record pozitiv a fost înregistrat de joburile remote, aflate la maximul ultimilor ani, în termeni de aplicări.

Potrivit sursei citate, eforturile depuse de candidaţi au rămas constante pe tot parcursul anului, inclusiv în lunile de vară şi la final de an, perioade în care, în general, procesul de aplicare cunoaşte un ritm mai lent.

„Spre deosebire de anul trecut, când mai degrabă piaţa a fost cu ochii pe candidaţi, anul acesta, candidaţii au stat cu ochii foarte aproape de piaţă. Nu doar că au aplicat mai mult cei care aveau deja un cont pe platformă, dar am văzut şi o creştere de aproape 10% a numărului de candidaţi noi. Foarte probabil ca şi anul viitor să asistăm la acelaşi fenomen, în contextul în care cel mai recent sondaj pe care l-am derulat relevă faptul că 56% dintre respondenţi au în plan o schimbare de job în 2024”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Cu 3,8 milioane de aplicări, candidaţii din segmentul de vârstă 25-35 de ani au fost cei mai activi în căutarea unui job. Totodată, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au cumulat aproape 3 milioane de aplicări, iar 1,9 milioane au venit din categoria 36 – 45 de ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL