Skip to content
Societate Știri locale

Aproximativ 14.000 de turişti au petrecut Ziua Naţională a României în staţiunile prahovene

Aproximativ 14.000 de turişti au sărbătorit Sfântul Andrei şi au petrecut Ziua Naţională a României în staţiunile din judeţul Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare pe Valea Prahovei depăşind 90 la sută.

Potrivit datelor prezentate, luni, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, aproximativ 96 la sută din locurile de cazare din staţiunea Sinaia au fost ocupate în week-endul de 1 Decembrie, gradul de ocupare în staţiunea Buşteni fiind de aproximativ 90 la sută. La Azuga, toate locurile de cazare au fost rezervate pentru sfârşitul săptămânii trecute, scrie news.ro.

Azuga a fost la superlativ din punct de vedere al numărului de turişti şi de evenimente. Vizitatorii au ocupat toate locurile de cazare disponibile şi au avut de ales între un eveniment de muzică electronică desfăşurat de vineri până luni, un eveniment live de jazz sus pe munte, altul tot live de pop, dance, rock&roll, rock sau country într-un pub din staţiune şi parada tradiţională de 1 Decembrie cu depuneri de coroane, defilare militară şi prezentare de tehnica militară„, precizează un comunicat al APDT Prahova.

Conform estimărilor, numărul total al turiştilor care au petrecut Sfântul Andrei şi 1 Decembrie în staţiunile din judeţul Prahova este de 14.000.

La sfârşitul acestei săptămâni, turiştii care vor să viziteze Prahova vor putea participa la lansări de târguri de Crăciun la Sinaia şi Ploieşti, în 5 decembrie, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *