Skip to content
Internațional

Aproximativ 2.000 de decese confirmate în urma cutremurului din Haiti

Aproximativ 2.000 de decese au fost confirmate, până în prezent, în urma cutremurului care a avut loc sâmbătă în Haiti, este cel mai nou bilanţ anunţat de autorităţi.

Circa 10.000 de oameni au fost răniţi şi mulţi sunt încă daţi dispăruţi, după ce seismul cu magnitudine de 7,2 pe Richter a dus la prăbuşirea a zeci de mii de clădiri.

Autorităţile au anunţat marţi seară că cel puţin 1.941 de oameni au murit, noul bilanţ fiind cu 500 mai mare decât cel anunţat anterior.

Operaţiunile de salvare au fost îngreunate de ploile aduse de furtuna tropicală Grace, care s-a abătut asupra ţării luni şi se deplasează spre vest.

ONU a anunţat că aproximativ 500.000 de copii nu au acces sau au acum acces limitat la un adăpost, apă potabilă şi mâncare, informează news.ro.

Numeroase familii haitiene care au pierdut totul din cauza cutremurului trăiesc acum, efectiv, cu picioarele în apă, din cauza inundaţiilor”, a spus Bruno Maes, reprezentantul Unicef în ţară.

Zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost. Sud-vestul Haiti a fost, aparent, cea mai afectată regiune. Case, biserici şi şcoli se numără între clădirile prăbuşite din cauza cutremurului. Spitalele sunt copleşite de numărul mare de răniţi şi de lipsa materialelor necesare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *