Aproximativ 20.000 de persoane au participat la procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva pe străzile din

Calea-Sfintilor_foto-Oana-Nechifor
Sursa foto: monitorulbt.ro

Aproximativ 20.000 de credincioşi au sosit, duminică seara, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a lua parte la pelerinajul Calea Sfinţilor, procesiune în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul municipiului Iaşi.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PF Nechifor Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, au mers în procesiune alături de o sută de slujitori ai sfintelor altare, preoţi, diaconi, călugări şi maici din mănăstirile Moldovei.

Acestora li s-au alăturat autorităţile locale şi aproximativ 20.000 de de credincioşi care au însoţit sau întâmpinat racla cu moaştele Sfintei Parascheva pe parcursul a trei kilometri.

În timpul procesiunii au fost trei opriri, una dintre ele fiind în dreptul Capelei Maternităţii „Cuza Vodă”, a doua în faţa Bisericii Sfântul Sava, iar a treia în dreptul Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi, ulterior racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva fiind aşezată din nou în Curtea Mitropolitană, într-un baldachin special amenajat şi împodobit. Racla va rămâne în acest loc până pe 15 octombrie, după care va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană, unde credincioşii se pot închina în orice zi a anului.

Potrivit organizatorilor, de la începerea pelerinajului, de sâmbătă dimineaţa, de la ora 06,00, şi până duminică seara la ora 21,00, pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au trecut aproximativ 41.600 pelerini.

Alte câteva sute continuă să stea la rândul format pe culoarul amenajat special pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei.

În preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară. De miercuri seară, pelerinii care vor ajunge la Iaşi se pot închina şi la moaştele Sfântului Andrei Criteanul, supranumit „exarhul cântăreţilor bisericeşti”. Moaştele vor fi aduse la Iaşi de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori, Creta.

Citeste mai mult

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL