Skip to content
Societate

Aproximativ 26.000 de poliţişti şi jandarmi vor acționa în perioada sărbătorilor pentru asigurarea ordinii publice în Capitală

Facebook

În perioada Sărbătorilor Pascale, aproximativ 26.000 de polițiști, jandarmi, pompieri şi piloţi ai MAI sunt pregătiți să intervină pentru a asigura ordinea publică. În Capitală, reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență au anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că efectivele lor vor fi prezente în zonele aglomerate și în apropierea lăcașurilor de cult și au insistat asupra importnaței respectării regulilor de protecție sanitară.

Ne vom asigura că toată lumea va ajunge acolo unde are nevoie, că toți cei care și la acest moment sunt la cumpărături, cei care au nevoie de deplasare, vor ajunge în siguranță acolo unde au nevoie. Colegii de la Poliția Rutieră sunt în trafic pentru fluidizare. Vă asigurăm că am depus toate eforturile și sunt luate toate măsurile pentru ca lumea să se bucure de aceste zile de vacanță.

Vrem să le reamintim tuturor că avem față de noi și față de cei dragi nouă o mare obligație, aceea de a respecta în continuare măsurile de siguranță pentru că suntem în continuare în pandemie. Trebuie să ne asigurăm că toată lumea poartă masca corespunzător și, de asemenea, sunt respectate măsurile de distanțare fizică. Cu toții ne grăbim, cu toții vrem să ajungem la cumpărături, dar trebuie să ne gândim că sănătatea este foarte importantă și trebuie să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru. (…)

Vom fi în zona lăcașurilor de cult, vom fi și pe traseu pentru a fluidiza zonele în care se vor înregistra aglomerări de persoane. Vă rugăm să nu uitați că deplasarea se face în grupuri de maxim șase persoane dacă nu fac parte din aceeași familie”, a explicat reprezentanta Poliției Capitalei.

Un apel a venit și din partea Jandarmeriei București. Reprezentantul instituției a subliniat că jandarmii se vor afla pe teren pentru a asigura prevenirea faptelor antisociale, scopul loc nefiind acela de a sancționa cetățenii, scrie b1.ro.

În perioada următoare, Jandarmeria Capitalei va intensifica misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice. Peste 1.000 de jandarmi vor acționa în perioada minivacanței de Paști. Avem în vedere zonele verzi. Cu patrule ecvestre și canine vom fi în parcuri și în zonele de agrement pentru siguranța tuturor cetățenilor. Avem în vedere și zonele aglomerate și zonele comerciale. De asemenea, suntem în zona lăcașurilor de cult, unde asigurăm măsurile de ordine și pe traseele de deplasare la și de la acestea.

Nu neglijăm respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că vom viza respectarea măsurilor de protecție sanitară. Scopul nostru este acela de a preveni faptele antisociale, și nu acela de a sancționa cetățenii”, a transmis reprezentantul Jandarmerii Capitalei.

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov va continua să desfășoare controale de prevenire. Aceste controale au și un rol informativ și mă refer, în special, la implementarea măsurilor de sănătate publică împotriva noului coronavirus. (…) Reamintesc faptul că, potrivit Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în acest moment este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 5 – 22 și în noaptea de Înviere va fi permisă circulația și după ora 22, până la 5 dimineața pentru participarea la slujbe”, a spus, la rândul său, reprezentantul ISU București-Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *