Skip to content
Coronavirus

UPDATE Aproximativ 4.000 de persoane au trecut prin Vama Nădlac II, dintre care în jur de 60 au fost puse în carantină

Facebook

UPDATE

Aproximativ 4.000 de persoane cu 900 de mijloace de transport din convoiul care a traversat Ungaria pentru a ajunge în România au trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, până miercuri la ora 11,00, dintre care în jur de 60 au fost puse în carantină, iar 2.500 în izolare la domiciliu, conform Agerpres.

" "

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat, pentru AGERPRES, citând datele primite de la Direcţia de Sănătate Publică, că aproximativ 1.500 de persoane din cele 4.000 sosite în ţară nu vor intra în izolare sau carantină, venind din zone neafectate de noul coronavirus sau fiind cetăţeni străini aflaţi în tranzit pe teritoriul României, în special din Bulgaria şi Republica Moldova.

Cei aproximativ 60 de români care vor rămâne în carantină au fost trimişi sub escortă în judeţele de domiciliu.

Miercuri, în jurul orei prânzului, la PTF Nădlac II continuă verificarea celor veniţi în acest convoi, iar timpul de aşteptare pentru trecerea graniţei este de 180 de minute, conform informaţiilor publicate pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

——————————————————

Aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini și 800 de autovehicule au intrat azi-noapte și în această dimineață în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, anunță Grupul de comunicare strategică.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantină sau pentru autoizolare, precizează sursa citată.

Pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.

Primele grupuri de români au ajuns în cel mai mare punct trecere a frontierei din vestul ţării în jurul orei ora 2.00, după ce au străbătut Ungaria pe un culoar special aprobat de autorităţile de la Budapesta. Majoritatea celor sosiţi sunt români, dar şi cetăţeni bulgari aflaţi în tranzit spre ţara lor, ei fiind preluaţi la graniţă de autorităţi pentru triajul epidemiologic, scrie g4media.ro.

Românii, însoţiţi de zeci de jandarmi şi poliţişti, sunt trimişi în judeţele în care îşi au domiciliul, pentru a intra în autoizolare timp de 14 zile sau în carantină. O parte dintre ei vor rămâne în centre carantină din judeţul Arad.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *