Skip to content
Internațional

Aproximativ 480 de milioane de mamifere, păsări și reptile au pierit în incendiile care devastează Australia

newsweek
Aproximativ 480 de milioane de mamifere, păsări și reptile au pierit în incendiile care devastează Australia începând din luna septembrie, iar acest număr este în creștere, susțin specialiștii de la Universitatea din Sydney, transmite News.com.au, citată de hotnews.ro. Există temeri că specii întregi de plante și de animale au fost distruse în totalitate.

 

Ecologiștii se tem că numărul animalelor mistuite de foc este în creștere, în condițiile în care statul Victoria și coasta de sud se confruntă în aceste zile cu incendii violente, care au ucis mai multe persoane, în timp ce alte câteva mii au rămas fără locuințe.

 

În această dimineață, peste 130 de incendii au făcut ravagii în Victoria și pe coasta de sud, unde au ars milioane de hectare de parc național.

 

Scene înspăimântătoare cu canguri care fug din calea focului sau cu corpuri carbonizate ale unor ursuleți koala au fost surprinse în imagini.
Koala este una dintre cele mai afectate specii, deoarece se mișcă lent și mănâncă doar frunze din arbuștii de eucalipt, extrem de inflamabili. Specialiștii estimează că până la 8.000 de koala – o treime din întreaga populație de urși din jumătea de nord a coastei statului New South Wales – au murit în mai puțin de patru luni, în incendiile violente.
Ecologistul Kellie Leigh a declarat, în Parlament, că nu există resurse sau planuri pentru salvarea populațiilor de koala amenințate de incendii. „Primim o mulțime de lecții și arată doar cât de nepregătiți suntem. Nu există proceduri sau protocoale în vigoare – nici măcar îngrijitorii de animale sălbatice nu au protocoale pentru când pot intra după incendiu”, a spus dr. Leigh.
O alianță de 13 organizații solicită oprirea imediată a exploatării pădurilor autohtone. „Aceste incendii fără precedent au pus în pericol viabilitatea pe termen lung a speciilor amenințate și a ecosistemelor forestiere din mai multe zone”.
Ministrul Mediului, Sussan Ley, a declarat că situația reală privind numărul animalelor care au pierit în incendii va putea fi cunoscută cu adevărat doar după ce incendiile vor trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *