Aproximativ 500 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen,localizate în ţara noastră

Sursa foto: X

Aproximativ 500 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate în ţara noastră, în ultima săptămână.

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că în perioada 16 – 22 februarie, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 710 persoane, 43 de autovehicule şi 35 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 “Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 493 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.
Poliţiştii români au pus în aplicare 24 de mandate europene de arestare, au depistat 74 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 192 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 24 de documente, fiind găsite 33 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 217 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: