Skip to content
Știri locale Tulcea

Aproximativ 900 kilograme de peşte şi plase de pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră

cotidianul.ro

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, fără a deţine permis de conducere, cantitatea de aproximativ 900 kilograme peşte, fără documente legale, precum şi unelte de pescuit, scrie news.ro.

În data de 15.07.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Enisala, au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în România condus de cetăţeanul român R.L. în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză nu posedă permis valabil pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 880 kilograme peşte, din specia fitofag, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale şi unelte de pescuit de tip avă în lungime totală de 900 metri”, anunţă Poliţia de frontieră.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte”, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *